Praktische info

Hoe verloopt de therapie?

In een eerste gesprek maken we kennis en proberen we zicht te krijgen op jouw vraag en wie je bent. Op het einde van dit eerste gesprek, kijken we wat er verder kan. In therapie is de behandeling van belang, maar ook of je je goed voelt in het contact.

We bekijken per sessie wat het jou brengt en hoe we verder gaan. Jij bepaalt de weg die we samen gaan, ook hoe lang en hoe ver je wil gaan.

We gebruiken diverse werkvormen (Psycho-educatie, Cognitieve gedragstherapie, Contextuele therapie, Systeemdenken, Voice Dialogue, Focussen, Lichaamswerk, Gestalt, NLP, enz), maar steeds afgestemd op jouw verhaal, op wat jij nodig hebt. We zoeken samen naar antwoorden en inzichten, naar wat beweging brengt, naar hoe je vorm geeft aan jouw doel en jouw leven.

Tarieven en inhoud

Tijdens de eerste sessie maken we kennis met elkaar. Ik luister naar je verhaal, je ervaringen & je vragen. Op basis hiervan wordt een doel bepaald. De therapie wordt afgestemd op wat jij wil bereiken.

We gebruiken diverse werkvormen. Vaak is wat uitleg nodig over wat er precies gebeurt. Psycho-educatie kan veel duidelijk maken. Soms zijn er bepaalde negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen, waarmee we dan aan de slag gaan. Ook kunnen emoties de overhand nemen en is er eerst nood aan ruimte. We zoeken samen naar antwoorden en inzichten, naar wat beweging brengt, naar hoe je vorm geeft aan jouw doel en jouw leven.

  • Sessie 1 uur = 65 euro
  • Sessie van 1,5 uur (voor koppels, gezin) = 90 euro

Afhankelijk van je mutualiteit en de wijze waarop je verzekerd bent, is op deze tarieven gedeeltelijk een terugbetaling van de therapie voorzien.

Ik maak deel uit van een groepspraktijk, COHERENT, een centrum voor Integratieve Psychotherapie en Coaching. Er werken verschillende psychotherapeuten en coaches samen, ieder vanuit hun eigen expertise en aanpak. Het is een stimulerende omgeving, waarin kennis en methodieken worden gedeeld. De kracht van die synergie is een meerwaarde. Voor mij geeft dit ondersteuning en inspiratie.

Contacteer mij

Heb je verder vragen, neem dan gerust contact op.